Frågor till Forsmarkare

Namn: Toms Sprogis
Från: Gimo
Program: Naturvetenskapsprogrammet
Årskurs: 3

Varför valde du den här utbildningen?
Jag visste inte riktigt vad jag ville bli och letade därför efter en bred utbildning. Jag var inte alls lika entusiastisk över att behöva plugga naturämnen innan jag började gymnasiet men nu är jag glad att jag valde just denna utbildning. Jag trodde från början att läxorna skulle vara mycket svårare och att jag inte skulle klara av proven men så svårt var det inte. Naturvetenskapsprogrammet är verkligen som alla andra program, vill man få toppbetyg så får man anstränga sig lite extra.

Varför ska man plugga på Forsmarks skola?
– Forsmarks skola är det bästa gymnasiet i Sverige såklart! Haha. Skolan är unik med sina traditioner och dess sammanhållning. Det bästa måste nog vara skolans valfrihet. Det finns ett stort kursutbud och skolan sätter inte någon egentlig gräns till utökning av dina kunskaper.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?
– Jag går upp ca 07:00. Tar skolbussen till skolan. Dagen börjar med en mild kopp kaffe till dagens första lektion kl. 08:30. Vanligtvis pluggar jag till 15:45 men på fredagar slutar skolan kl. 14:00. Efter skolan går jag och tränar och sedan umgås eller pluggar i elevboendet med mina kompisar.

Vad är roligast med utbildningen?
Hur varierad den kan bli. Vissa dagar skriver vi en del formler och diskuterar hur saker och ting inverkar på något. Andra dagar laborerar vi och ser allting ske i verkligheten. Det är fysik- och kemiexperiment som är de häftigaste att utföra.