Frågor & Svar

Var är boendet?

Svar: Boendet är beläget i Gimo, vilket är ungefär 3.3 mil från Forsmarks bruk.

Hur hög är hyran för ett rum i boendet?

Svar: I dagsläget ligger hyran på 2100 kronor. Inackorderingstillägg söker man i hemkommunen. Vanligtvis ligger det på runt 1500 kronor, men varierar beroende på hur långt från skolan man bor. Mer information finns även på CSNs hemsida. www.csn.se .

Hur tar man sig mellan boendet och skolan?

Svar: Skolan har chartrade bussar som avgår och anländer precis utanför boendet. Kostar inget extra för eleven. Elever som bor hemma, och pendlar varje dag, kan hoppa på och av bussen längs rutten. (Gimo (Elevboendet) – Östhammar (Pålkällan) – Norrskedika – Forsmark). ULs linje 835 trafikerar Östhammar – Forsmark.

Hur långa skoldagar har ni?

Svar: Lektionerna startar 08.30 och dagen pågår fram till 15.45. Åker man buss från boendet avgår bussen ca 07.30 och i slutet av dagen avgår bussen 15.50 från skolan och är vid boendet cirka 16.30. Undantag fredagar, då lektionerna slutar 14.00 och bussarna avgår 14.05.