browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Europa 2016

Geneve

Bonjour! Vi har i Geneve besökt Cern och deltagit i deras labbdag! Vi fick en rundtur till deras partikelaccelerator Atlas samt så fick vi göra tre små labbar. Vi fick göra en x-ray labb, en dimmkammarlabb och en electron beam labb! Labbdagen pågick hela dagen så vi var ganska trötta när vi kom tillbaka till … Continue reading »

Categories: Europa 2016 | Leave a comment

Venedig

Ciao! Vi spenderade två nätter i underbara Italien på ön Lido i Venedig! Första dagen gick vi runt hotellet som låg vid stranden! Solen sken hela dagen och det var upp till 28 grader! De flesta gick och åt pizza och njöt av solen! Under andra dagen gick vi på en liten stadsvandring och kollade … Continue reading »

Categories: Europa 2016 | 1 Comment

Slovenien

Hejsan! vi har under de två närmsta dagarna spenderat dem i Kranjska gora i Slovenien! Staden var liten och otroligt vacker! Berg omringade staden och i mitten rann en å med kristallklart vatten! Det var som i en film! Många av oss ville inte lämna! vi besökte Bled, en liten stad som inte låg långt … Continue reading »

Categories: Europa 2016 | 2 Comments

Prag!!

Hejsan svejsan! Gårdagen börjades med en rundvandring runt Prags sevärdigheter. Rundvandringen bjöd både på fina vyer och en grymt rolig guide! Senare på kvällen blev det en gemensam middag med underbart god mat och underhållning! Efter middagen gick majoriteten av oss på stan för att kika runt lite! Vi kan lugnt säga att Prag slog … Continue reading »

Categories: Europa 2016 | 1 Comment

Från Oskarshamn till Prag

Hejsan igen! Vi har nu anlänt till Prag. Gårdagen spenderade vi på CLAB i Oskarshamn och sedan åkte vi vidare till Trelleborg där vi tog färjan över till Travemünde. När vi imorse kom i land åkte vi vidare mot Prag. Morgondagen består av rundvandring i staden och sedan gemensam middag, men det får ni höra … Continue reading »

Categories: Europa 2016 | Leave a comment

Lämnar Oskarshamn och SKB

Nu lämnar vi Oskarshamn för bussresa ner mot Trelleborg. Vi har i Oskarshamn besökt kapsellabbet, CLAB och Äspölaboratoriet. Vi tackar våra guider på SKB (Stefan, Simon, Eva och Maria). Nu kan vi mer om den tänkta lösningen för slutförvaret och den svenska modellen för kärnavfall. Vi hade turen att få se en del av omlastningen … Continue reading »

Categories: Europa 2016 | Leave a comment

Nu är vi påväg!

Hej allihopa! Klockan 07:30 imorse lämnade vi gimo och åkte mot Oskarshamn, den första destinationen innan vi tar färjan över till Travemünde där vår Europaresa har sin början! Vi kommer att uppdatera er på vår väg genom Europa! Ps, vi vill även gratulera Ewelina på sin födelsedag! Glada hälsningar, Alva och Clara  

Categories: Europa 2016 | 1 Comment

En lyxig start

Somliga (jag) hade glömt bort att Schengen-avtalet inte är värt mer än grus i nuläget, och fick för sig att det var en bra idé att lämna sitt pass på Rysslands visumcentral i Stockholm. Efter en mulen dag fick jag med lite charm och takt tillbaks mitt pass, och kan påbörja min egna, lyxigare resa … Continue reading »

Categories: Europa 2016 | 1 Comment