browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Cern- ett POSITIVT besök

Posted by on May 23, 2012

Frukosten på vandrarhemmet får två av fem toast men de dög till näring. Sen rullande vi iväg till Cern och den berömda partikelacceleratorn. Vi fick en genomgång av en härlig och glad norsk gosse. Det var mycket intressant och givande information inför besöket. Kanske var de det härliga nordiska språket som vi inte hört på dagar eller så är vi bara fysiknördar.

Sedan delades vi in i grupper för en rundvandring i den omtalade anläggningen. En av guiderna var italienare och hette Luigi som han även liknade. Vi fick bland annat se den första internet serven, partikelacceleratorer, ”bollen”(en snygg utställningsbyggnad).

Efter det lärorika besöket blev det fri hopp och lek. För många blev det en kulturell vandring med stopp som fontänen Jet d’Eau, båt över Rhöne till chokladbutiker, gamla stan och även en leksaktaffär med tre våningar 😀

På kvällen testade många nyfikna elever på ostfondue. Gott men helt galet mättande!  Det duggade när eleverna lämnade restaurangen både mätta och nöjda med matkulturen.

Dagen efter begav vi oss till den efterlängtade staden Paris!

För tillfället sitter vi på hotellrummet i just Paris och skriver detta medans vi väntar på att få avnjuta en middag med resten av forsmarkarna.

Au revoir !

Amanda och Emeli

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>