browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Paris- The big baguette

Posted by on May 26, 2012

I Paris kan man hitta på många saker: gå på Louvren och se Mona Lisa, gå i Notre Dame och varför inte äta en stor fylld baguette till Lunch?

För att ta sig till Louvren så går man längs vattnet och då kommer man gå förbi många broar. En bro är extra viktig för kärlekspar, på räcket hänger par upp hänglås med sina namn och slänger sedan nyckeln i vattnet för att få evig kärlek. Om man kommer till det italienska palatset så har man gått åt fel håll och inser att man är långt ifrån gruppen som redan väntar vid Louvren och glaspyramidingången. Det blir långt att gå till resterande och extra långt när det är 26 grader, gassande sol och ingen svalkande blåst.

Efter en dag med gassande sol kan man ta sig till en restaurang. Om man inte vill vänta i en timma på att få in notan så man kan betala kan man istället köpa en baguette av det massiva antalet fransmän som säljer de. Baguetter är goda.

För kärlekspar som besöker Paris
1. Bron med hänglås
2. Eiffeltornet- ett besök högst upp är värt och för er närmare när ni tittar över kanten
3. Sacre Coeur- ett perfekt ställe för att äta en romantiks middag då det liknar alla romantiska restauranger i filmerna

I Paris kan man gå på stan och handla kläder med bra kvalité för rimliga priser. Paris har en affärer som heter New look och där kan man vara inne i två timmar, det är inte kul att handla i Paris enligt kreditkortet.

Efter tre dagar i Paris är det jobbigt att stå om man inte tar tunnelbanan

  • det tar tre eller fem timmar att gå från hotellet till Eiffeltornet tur och retur (tiden beror på vilken omväg man tar)
  • det tar två timmar att gå till Louvren från hotellet om man går fel
  • man kan gå upp i Eiffeltornet istället för att ta hissen då kön till den är gigantisk

Det är skönt att åka buss till Calais då kan man vila fötterna och smörja in sig med after sun. I morgon är vi i England och där kan man göra sig förstådd dock saknas baguetterna.

Ha de gott / Amanda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>