Home is wherever I’m with you

Posted by on May 29, 2012

Snart är vi hemma, bara timmar återstår av vår spännande och lärorika resa. Klockan 9.00 igår anlade båten vid Göteborgs hamn. Vi åkte in till Göteborgs stad, där vi kunde ströva fritt i ett par timmar innan vi skulle ut till Ringhals kärnkraftverk för ett studiebesök.

Jag vet inte varför, men av någon anledning blev många förvånade av att besöket var väldigt trevligt och lärorikt, trots att vi ändå kan säga att vi har hört liknande information under de senaste två åren. Kanske var det det väldigt goda fikat som bjöds på, men i helhet var det ett genomtänkt besök. De visade en kort film om Ringhals, kärnkraft och energi i allmänhet som var väldigt pedagogisk och intressant. Sedan följde en presentation av en anställd som visade sig vara tidigare elev vid Forsmarks skola! Han gick dock ut 1990 (om jag inte minns fel), så vi hade inte så mycket gemensamt i övrigt.

Vi träffade även vår gamle vän August Tynong, som tog studenten för snart ett år sedan, som jobbar på Ringhals för tillfället.

På kvällen åkte en del hem till Andreas (Glenn) från F3C, som bor i Göteborg, medan andra valde att spela tennis eller att gå på Liseberg.

Just nu sitter vi i bussen, och trots att vi är nöjda med att ha en sådan trevlig buss och trevliga kamrater, tror jag att många ändå ser fram emot att komma hem.

Här kommer lite bilder från de senaste dagarna!

Olov, jag, Carro och Simon skyndade uppför Eiffeltornet. Det var en skön känsla att till slut nå toppen!

Ingen dålig utsikt från toppen!

Såhär såg de fina rummen ut i hotellet i Cambridge.

Den fascinerande Corpus Clock i Cambridge. http://en.wikipedia.org/wiki/Corpus_Clock

Varje college i Cambridge (i princip) har en egen katedral av historiska skäl. På bilden ser vi King's Colleges mäktiga katedral.

En bild vi tog nere vid vattendraget som vi bodde nära. Gent är en fantastiskt vacker stad.

Vi åt Gents specialitet, en godistyp som kallades "Gents näsa". Smaken var supersöt och väldigt svår att definiera. Konsistensen liknade hallonbåtar, men de var mer flytande som lös sirap på insidan..

Det kommer förmodligen bara ett inlägg till, där vi sammanfattar vår resa.

Hej så länge!

Jacob Jonsson