browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Tyskland till Schweiz

Posted by on May 17, 2011

Nu sitter vi här igen med ömma stjärtar och orakade ben. Äntligen har vi kommit fram till det götselluktande och sinusformade landet Schweitz. Klockan är nu långt efter bolibompatiden och många ädla krigare har nu slagit sig till ro i våra nya rum på vandrarhemmet i Zürisch.

I morse arrangerade August ett löpartåg där ett gäng hurtiga forsmarkare löpte ut ur staden, de sprang upp på berget för att se den magnifika utsikten och fick se staden och den omgivande Rhendalen. De som var ute och spang kallar sig nu mera som hästplutonen.

Efter frukosten besökte vi en vinprovning, glada forsmarkare sitter och socialiserar sig återigen nu när vi lämnat Boppard. Gårdagen bjöds till en början på en trerättersmiddag på hotellet och därefter rörde vi oss vidare för att se vad Boppard hade att erbjuda en söndagkväll. De flesta hamnade på en krog där vi tittade på hockey VM. Tyskarna som var där gillade förstås när Finland överlägset vann över Sverige. Efter denna besvikelse gick de flesta av oss hem för att sova. Paco kände dock en stor förtvivlan ännu inte har tagit första steget i vadet han har valt att ingå med Bea. Bea ser än så länge ut att komma ut som segrare ur detta.

Somliga somnade klockan 22.00 medans andra var vakna fram till klockan 04.30. Vi har lärt oss efter en söndagkväll i Boppard att tyskarna är mycket trevliga mot somliga, medans andra inte kan få ett hej. Lite mindre än en 1/5 av forsmarkarna gick på en krog I centrum där Italienare och turkar var väldigt generösa och sociala, medans Thuns elever i hållfasthetslära satt och gjorde de sista uppgifterna för att avsluta kursen.

Under bussfärden fick vi bestämma oss för vad vi skulle äta för middag när vi kom fram till Adams gamla universitetsstad. Adam rekomenderade rätt nr 15 som han sa att han gillade på den tiden han fortfarande var köttätare. De flesta av oss löd Adams råd och valde denna rätt. Till vår besvikelse var rätten inte alls speciellt god. Vad har vi då lärt oss av denna erfarenhet? Lita inte på en vegitarians gamla erfarenheter av kötträtter. Kom ihåg, de blir vegitarianer av en anledning.

Felix Larsson har redan börjat tröttna på europaresan och sa att det skulle bli skönt att få komma hem till Gimo igen.

Majoritetan av bussbefolkningen har insett att bussfärder under nattetid är mysigare än dem som är under dagtid. Slutsats: varför inte resa mer under kvällstid?

Pacos tips:
“Man må tro att 40+ kvinnor är desperata, dock inte lika desperat som en 18 årig man.”

Här kommer några bilder som Tule delar med sig av

 

Vi på besök i sportbaren när Sverige förlorade………….

Vi vid det undersköna hotellet i Tyskland

P.S. Sandra åt på Burger King idag
Kommentar från Sandra:
“Det var ett misstag i mitt liv”

One Response to Tyskland till Schweiz

  1. Sandy

    Du måste uppdatera flera gånger per dag :)
    Jag har skittråkigt på jobbet ju..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>