browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Studiebesök 2!

Posted by on May 17, 2011

Tjänna! Slemma-lee här så att säga.

Upp tidigt och gå runt i staden, partikel-accelerator, onda fötter och god pizza.
En kort men koncist sammanfattning om vad den här dagen har handlat om för mig och andra.
Först gick vi upp för att äta lagom tidig frulle(07.00) men Slabbo var försenad så den tidiga uppgången hjälpte inte så jätte mycket för min del. Men efter frukosten gick i alla fall alla åt lite olika håll i staden för att utforska så att säga. Visade sig vara en ganska mysig stad ändå, trots den mörka slummiga sida den visade igår vid 1 på natten när vi kom hit.
Efter promenaderna skulle det bära av till PSI(Paul Scherrer Institut), där vi bland annat skulle kolla på en partikel-accelerator, trots allas iver att få se detta så var det som vanligt svårt att passa tiderna som var utsatta, så vi kom iväg lite sent. Ingen större skada skedd och när vi kom dit fick vi en liten redovisning, för att sedan delas in i två grupper. Första gruppen, 1-17 (17 det är jag;) ) stack iväg och kollade på själva partikel-acceleratorn som vi så spänt hade väntat på.
Spännande var det, och efter den första rundvandringen blev det fika. Tydligen så är tyskar ganska bra på det där med att äta onyttigt, vi fick en hel mega-kaka var att trycka i oss(bara nötter, så ingen kaka för Anton J´s del, däremot rycktas det om att allas vår lilla Maja tryckte i sig två av denna sort, trots att det inte bara var choklad!?)
Vi fick även en andra rundvandring runt på området av en förvirrad liten schweizare som hakade sig lite när han skulle prata sin brytande engelska. Efter allt detta gående fick vi till sist gå in i deras lilla “experiment-hus” där de mesta av deras saker var under reperation, men dagen var underhållande för vissa ändå, så som för Gustav Jonsson-Glans vars ögon tindrade av lycka under mesta delen av dagens gång.
Väl hemma i boendet igen var det dags för att äta middag, vilket ledde till att många spred ut sig och hittade diverse matställen runt i staden. Cajsa och Bea med fler åt tydligen på den exotiska stället McDonken, mätta och nöjda antar jag att de blev. Slabbo, Hannah och Anna åkte iväg in på äventyr inne i city och har inte kommit tillbaka än. Tydligen åkte Anna hem i förväg men gick vilse på vägen? Anton1 och Anton2 är nu ute och letar. Själv åt jag, Pernill, Maja och Anton2 på en liten pizzeria nära boendet. Där hade de en väldigt förvirrad men snäll servitör, vars enda ord han verkade kunna på engelska var “aaaaalriiight”.

Nu sitter jag här bredvid Cajus Fjällström med fler och diskuterar kvällens planer. Själv ska jag nog sova nu då vi ska upp tidigt imorrn för att bege oss till Paris! Ouioui! Muy bien.

Vi försöker skriva så ofta vi kan(Sandy), allt för att underhålla er på jobbet. Men det är svårt att få tag på internet om dagarna då vi sitter på bussen mesta delen. Vi ska försöka bättra oss.

Så nattinatt vänner. Buenos noches.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>