browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Idag en dag

Posted by on May 21, 2011

Emma här igen, en del inlägg idag märker jag, finfint så att säga!
Ja som Cajsa tidigare skrev så har vi idag varit på minnesplatsen för alla stupade från dagen D här i Normandie. Måste säga att det var riktigt tagande.. man fick sig verkligen en tankeställare när man såg alla de tusentals korsen och davidsstjärnorna runt omkring sig. Man har sett det på film några gånger men det är verkligen inte samma sak som att vara där och se det själv med egna ögon, det verkar aldrig ta slut! Gaaalet..

I alla fall så har vi varit på DagenD och andra världskrigen museum idag, samt gått runt på en gammal stad här i närheten som Cajsa tidigare nämnt.
De hade en jätte fin katedral där, men, det va otroligt fuktskadat tyvärr.. Så det va inte så fräscht att gå in dit. Jag, Freja och Hannah köpte glass i ett litet glasstånd också, BIG mistake att välja just det stället då de sålde gammal glass som märkbart hade varit framme och smält lite för att sedan frysts ned igen. Om ni förstår vad jag menar. Vanligtvis smälter glassen i munnen när man äter, denna glass var man dock tvungen att tugga sönder, mmmmmums!

Som Tule just sa; “Imorgon ska vi till Holland!”
Amsterdam närmare bestämt, och dit börjar vi vår färd klockan 8 imorgon bitti. Tidigt och bra! Vi lär komma fram vid 5-halv 6 tiden och vi lär väl få se vad som händer då 😉
På måndag åker vi och besöker Anne Francks hus :) ska bli intressant!

Sedan åker vi till Lübeck, stannar en natt, för att sedan åka en riiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiktigt lång väg hem. Nu vet ni våra planer ungefär 😉 resten blir att återstå mina kära vänner, dåå vad som helst kan hända, och tydligen ska världen ju gå under nu idag. Enligt någon farbror som säger till expressen att bibeln säger så. Så jaa, varför inte? Skulle egentligen gått under klockan 18.00, så vi blev lite oroliga att vi inte skulle få hinna äta vår middag som Thun skulle bjuda på, men så kom vi på att vi lär ju få räkna med tidskillnaden(!)? Detta sades i USA(världens centrum) och då lär det hända där först, typ(?).. Så alltså vid ca 3 på natten kan vi förvänta oss en slags jordbävning. Så bli inte rädda om ni känner att sängen börjar skaka lite, det är bara Gud som säger att nu är det 7000 år sedan Noaks ark så nu är det nog männskor! Ingen fara :)

Roligt att höras vid männskor, dags att tagga Amsterdam! Ha det en fiiiin natt! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>