Lübeck

Posted by on May 23, 2011

Ja nu kan man väl i stort sätt säga att man är påväg hem igen. Sista kvällen utomlands och vi är återigen i Tyskland. Dagen har erbjudit ett studiebesök i Anne Franks hus, där vi fick veta bland annat varför boken Anne Franks dagbok publicerades från början. Anne Franks dagbok publicerades på grund av att Otto Frank, Annes far, han fick hennes dagböcker efter att hon hade dött i Auschwitz-Birkenau och läste dem och fick reda på att hon ville bli författare och valde att publicera en bok om judarnas situation i förintelsen. Annes far skrev om böckerna i bokform samt tog bort de allt för privata delarna inom familjen och därefter publicera Anne Franks dagbok. Inga foton fick tas i Annexet (gömstället där familjen gömdes innan de fördes till olika koncentrationsläger), därmed inga bilder från insidan.

Efter besöket satte vi oss på en buss mot Lübeck, dagen gick snabbt eftersom de flesta låg och sov hela resan.  Men i en av pauserna som vi spenderade på McDonald´s visade Johan Thun sin barnsliga sida. Han klättrade i McDonald’slekplatsen som är till för barn under 1,20 m och gick vilse, som tur var hittade han vägen ut genom rutschkanan och han med bussen.

Dagen har erbjudit en lååång bussresa men morgondagen kommer erbjuda en ännu längre resa. Vi kommer hem i morgonkväll kl 22.00.

Ses i morgon Sverige!