browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Forsmark on tour – 2012!

Posted by on May 20, 2012

Tjabba tjena hallå!

Här kommer ett första inlägg till årets reseblogg. Vårt äventyr inleddes med en lång bussresa till Trelleborg, för att släppa av Daniel (Felicias kramvän). Som tur var fanns även färjor att åka med från Trelleborg till Tyskland, så vi slog två flugor i en smäll!

 

Sedan följde en båtresa som vi antagligen sänkte medelåldern på med ~20 år… 22.00 avgick båten och samtidigt vankades det film i båtens biosalong. Svensson Svensson gladde många forsmarkare, framförallt en viss Olsson som kved av skratt så att ingen kunde sova!

 

Som många vet, pågår en Pokémonturnering under resan. Förste person att ta hem den åtråvärda, myotmspunna, legendariska och otroligt fula ledarvästen var Christer Åström. Mer info om Pokémonturneringen följer i ett kommande inlägg av Amanda.

 

I övrigt var det inte en händelserik resa över vattnet, dock blev natten spännande för ett gäng forsmarkspojkar som blev inbjudna att spana in en av båtens lyxsviter.

 

Tidigt på morgonen var båten i land, och alla forsmarkare var lyckligtvis där de skulle, hela och torra. Nästa spännande resmål var ett kolkraftverk under uppbyggnad i Hamburg. Där fick vi gå en spännande rundtur i full mundering bland massvis med enorma gråa byggnader. Att guiden endast pratade tyska var inget problem för någon…

 

Åke Sundberg körde vidare mot Frankfurt, där vi skulle spendera natten. När Frankfurts kända skyline syntes i horisonten började det krypa i benen på forsmarkarna, framförallt på de tre äventyrarna Jacob, Olov D och Gustav Bons, som satte målet att bestiga en skyskrapa innan avfärd, på ett eller annat sätt…

 

Frankfurt är en väldigt trevlig stad, med många fina byggnader och höga torn. Staden är även full av vilda kaniner som skuttar omkring överallt.

 

Historia skrivs för tillfället i Frankfurt, då vilda protester pågår i samband med Occupy-rörelsen. Då vårt hotell låg precis bredvid den centrala tågstationen kunde vi genom fönstret se hur fler och fler poliser anlände till staden i bussar, jeepar och bilar. Enligt poliserna själva var 5000 poliser utplacerade just dessa dagar, och det märktes tydligt då stora områden spärrades av totalt, och poliser granskade alla ingångar.

 

Kvällen blev spännande för de flesta forsmarkare. Felix träffade bland annat en inte helt opåverkad man med en livs levande (k)iller i sin famn. Utanför fönstret kunde andra se en mystisk man smyga omkring med två minkar i koppel. Kanske har dessa trender ännu inte nått vårt kalla nordland.

 

Forsmarkarna spred ut sig över staden och åt enligt uppgift mängder av landets specialitet – döner. Detta var ett hett tips från vår guru Caroline Lockwald. Emeli Karlsson kommenterar: “Det var fem av fem toasters – men jag hade gärna haft lite mer sås!”.

 

När natten led mot sitt slut och alla började gå till sängs, kände sig Jacob, Olov D och Bons manade att uppfylla sin dröm. De satte sikte mot de närmsta skyskraporna, men gick bet ett flertal gånger på grund av låsta dörrar eller poliser som vaktade byggnaderna från demonstranter. Efter en stund fick de höra att det fanns en byggnad öppen för alla i stadens centrum, och fick vägbeskrivningar. Efter en lång promenad i regnet fann de att även denna byggnad var låst. På vägen hem blev de förvillade av en påstådd lokalbo, som ledde dem på fel väg väldigt många kilometer. In mot småtimmarna ringde den tyske mannen en taxi, då det började komma fram att han liksom vi var en färsking i staden. Killarna hade inga pengar, och det hade verkligen inte mannen heller, vilket resulterade i att de gick till fots och mannens historia känner vi inte till.

 

Inte nog med att Olov D anlände till sitt rum ömfotad, fann han nästa morgon att hans dator blivit stulen i hotellrummet. Även andra stölder förekom, och nu har alla lärt sig läxan att vara noga med att låsa sina dörrar!

 

För tillfället sitter vi på bussen som för oss mot Zveisimmen, en liten alpby i Schweiz, där det bjuds på en gemensam middag, bland annat “en inte ogenomskinlig soppa”, som allas vår Thun förklarade så fint.

 

Resans hittills…

Hurtiga: Hurtig och Pihiven som i Frankfurt tidigt gav sig ut på en 45 minuter lång springtur för att komma igång inför resan.

Pratkvarn: En av våra reseledare i bussens mikrofon.

Stalkers: Robin E och Hultis som förföljde ungdomar i hopp om att hitta underhållning som inte inkluderade kvarter med massa neonljus…

Djur: Kritan, Amalia, Felicia och Sofia E som under båtresan transformerades till djur.

Gangster: Amalia, som två minuter efter varje toalettstopp envisas med att besöka bussens toalett. Föga förvånande har ingen annan vågat använda denna toalett.

 

Tack och adjö för denna gång!

 

Auf Wiedersehen!

 

/ Emeli Karlsson och Jacob Jonsson

Detta inlägg skrevs inte idag, men eftersom vi har haft begränsad tillgång till internet så kommer det dubbla inlägg nu! Se senaste inlägg för senaste nytt. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>