Elevboendet

Elevboendet, Campus Forsmark, som är beläget i Gimo är organiserat i lägenheter i olika storlekar. Det finns allt från ettor till treor. Lägenheterna renoverades under sommaren 2008. Lägenheterna är möblerade med en standarduppsättning. Det är fritt för elever/boende att komplettera med egna möbler mm om så önskas. Hyresnivåerna är anpassade efter såväl boendestandard som inackorderingstillägg. Eftersom det sistnämnda skiljer sig åt från kommun till kommun så kan nettokostnaden variera något. Skillnaden kan röra sig om ett par hundralappar per månad och elev. Hyresnivåerna för 2015/16 är 2100 kr/månad för ett rum och hyran betalas 10 månader per år.

Vi strävar efter ett blandat boende så lägenheterna/trappuppgångarna ska vara blandat killar och tjejer samt elever från alla årskurserna. Lägenhetsboende är dock i första hand för de som behöver helgboende och de som i medicinska skäl är i behov av separat boende (ex. allergiker).

Lägenheterna är möblerade med sängar, sängbord, skrivbordsstol, skrivbord, lampor, soffa, soffbord, bokhyllor och köksmöbler. Ettorna kommer inte att ha soffor utan fåtöljer. Förutom möbler så finns porslin och kokkärl mm enligt IKEAs startboxar Porslin och Tillaga.

Samtliga lägenheter/rum är uppkopplade till internet (trådlöst och trådat) genom skolans nät utan kostnad för eleven.

I nära anslutning till lägenheterna finns affärer, apotek, bibliotek, vårdcentral och idrottsanläggningar.

Forsmarks skolas elevboende omfattar de fastigheter och gårdar som Forsmarks skola disponerar i Östhammarshems område i Gimo. Boendet är till för aktivt studerande vid Forsmarks skola. Ett gott uppförande är grunden till att boendet skall fungera.En elev från Forsmarks skola uppträder alltid hövligt och med ödmjukhet.

För boendet finns även ett antal regler som ska följas. Elever kommer vid inflyttning få läsa igenom dessa och skriva på att de har förstått och godkänt reglerna.

Boenderegler (rev. 20150616)