Elever från Forsmarks skola vann Lingolympiaden 2012

Lingolympiaden är en tävling i lingvistik och logik för gymnasieelever som arrangeras en gång om året som ett heldagsevent på universitet i Sverige. Lingolympiaden är en lagtävling där man deltar i lag om fyra och vinnarna kvalar in till den internationella finalen.

Olympiaden 2012 arrangerades 24/4 av Unga Forskare Stockholm i samarbete med  Uppsala, Stockholm och Lunds Universitet

Laget ”Murphys Lag” från Forsmarks skola, som består av Stina Sellberg, Carl Smed, Robin Eriksson och Jacob Jonsson, kommer att delta i den internationella tävlingen 29 juli – 4 augusti i Ljubljana, Slovenien.

I tävlingen deltar ungdomar från hela världen. Förra året deltog 27 lag från 19 länder. Hittills i år har 31 länder anmält sig. 2012 är den tionde gången IOL arrangeras och tävlingen har vuxit mycket sen Sverige var med första gången i St: Petersburg 2007.  2013 kommer IOL att arrangeras i Storbritannien.

Om du vill veta mer om IOL besök hemsidan ioling.org. Där kan man hitta alla gamla problem samt statistik och annan information om de gångna tävlingarna. Det är tradition att de tävlande får problemen i det språk de talar, därför finns både lösningar och problem på svenska från IOL 5-9.

Mer information finns även på: http://www.lingolympiad.net/